Перекладачі-волонтери

Блог

24 лютого 2022 року вважається одним із трагічних та переломних в історії Незалежної України, адже російська федерація вторглася на нашу рідну неньку, розгорнула криваву війну та посягла на суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Не зважаючи на складність ситуації, біль, страх, сльози та ріки крові, які проливала та проливає росія, український народ – незламний і нескорений. Навіть у такі тяжкі часи величезна спільнота перекладачів і наша команда – бюро перекладів KLS мужньо вступили у боротьбу на інформаційному фронті.

Не зважаючи на надзвичайно складні умови, моральний та психологічний тиск, подекуди навіть відсутність обладнання, зв’язку та інтернету, українці вчергове довели, що можуть та будуть працювати, допомагати та боротися.

Найпершими волонтерськими перекладами звісно були переклад та субтитрування відео затриманих російських військових. Ми отримали не просто велику кількість відео на переклад, а якийсь безкінечний потік різних роликів, але ми розуміли, що потрібно виконати переклад якомога швидше, щоб надати більшу кількість матеріалів для подачі позовів до ЄСПЛ.

Разом із перекладом відео ми постійно отримували запити від благодійних організацій із проханням допомогти у перекладі листів про гуманітарну допомогу на іврит, польську, німецьку, італійську, іспанську, румунську, французьку мови.

Окрім письмових перекладів ми допомогли з організацією ряду онлайн-заходів, на яких надавали послуги синхронного перекладу разом з колегами-перекладачами. Ці заходи допомогли нам висвітлити поточну ситуацію в картинках та відео для наших іноземних друзів, які розділили весь цей жах та біль разом з нами та простягнули руку допомоги.

Коли більшість з нас вже призвичаїлись до військового стану і морально «призвичаїлись» до ситуації, було дуже цікаво розділити думки усіх з ким ми співпрацювали у цей час і майже всі одноголосно відповідали, що не відчували втоми, працювали по 20 годин на добу, під обстрілами, гуркотами та виєм сирен. Всередині кожного з нас наче жеврів якийсь безсмертний вогонь і кожен з нас розумів, що будь-яка допомога – неоціненна, необхідна та важлива.

Наразі ми продовжуємо нашу волонтерську допомогу із різного роду перекладами, хоча їх вже набагато менше, адже увесь світ почув нас та надає допомогу, якій ми безмежно вдячні!

Все буде Україна!

Замовляйте онлайн!
Отримайте миттєву знижку 5%
Замовте для отримання знижки
Замовити дзвінок
Наші Контакти
  • Пн. - Пт.:
    09:00 — 18:00
  • Сб. - Нд.:
    Вихідний